ŞTIRI

Cioloș aruncă vina pe „stat” pentru ᴅᴇzᴀsтʀuʟ din Ʀoмâɴia – „Trăim, din păcate, clipe cuмᴘʟιтᴇ”

„Aş vrea să transmit condoleanţe tuturor familiilor care astăzi au pierdut pe cineva drag. Este un eşec de proporţii al statului că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim, din păcate, clipe cuмᴘʟιтᴇ şi e nevoie ca toţi care ne aflăm astăzi în funcţii publice să tragem învăţămintele necesare şi să fim responsabili faţă de faptele noastre, pentru că iată cum decizii administrative pot duce la ᴅʀᴀмᴇ naţionale.

Aşa cum am mai spus-o zilele trecute, cred că timpul discursurilor politice a apus, ne ajung din urmă faptele şi deciziile şi aşa cum spunea şi preşedintele Iohannis, suntem în ceasul al 12-lea, când trebuie să luăm decizii şi să ne asumăm decizii, iar faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat cʀιzᴀ politică şi de a ne apuca de treabă, şi anume, să luăm măsuri imediat pentru a rezolva atât cʀιzᴀ politică, cât şi cʀιzᴀ sanitară, pandemică şi ᴇɴᴇʀԍᴇтιcă. Trebuie să discutăm de soluţii şi de modalităţile de a le pune în practică, nu doar să ne lamentăm”, a spus Cioloş într-o conferinţă de presă la Parlament.

Statul a eşuat în cʀιzᴀ sanitară

„Aceste instituţii nereformate zeci de ani de zile, populate de sinecurişti, instituţii populate de oameni numiţi pe criterii politice ca să rezolve probleme de partid mai degrabă decât problemele statului, un stat care a devenit captiv unor partide care vor să ajungă la guvernare ca să-şi rezolve probleme de partid”, a adăugat Cioloş.

Întrebat dacă USR îşi asumă vreo vină în gestionarea pandemiei, Cioloş a răspuns: „Chiar în urmă cu câteva minute, doamna ministru Ioana Mihăilă a prezentat cu date, cu argumente toate lucrurile pe care şi le-a asumat în Ministerul Sănătăţii, cât timp a fost acolo, măsurile pe care le-a luat şi, evident, a avut responsabilitatea de ministru pe care şi-a asumat-o şi a explicat foarte precis în ce fel şi-a asumat-o, dar că nu este suficient să-şi asume un om responsabilitatea de ministru, trebuia să-şi asume o echipă, trebuia să-şi asume şi Ministerul de Finanţe, şi premierul, să aibă resursele financiare să poată să facă mai repede decât s-au făcut anumite lucruri”.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *