ŞTIRI

Ludovic Orban, o nouă piedică pentru Florin Cîțu! „La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu”

După ce a pierdut șefia partidului în fața lui Florin Cîțu, Ludovic Orban a ținut să-i explice acestuia că premierul desemnat conform Statutului PNL este el.

Orban i-a transmis că premierul a fost stabilit încă din 2019. De atunci liberalii nu au mai luat nicio altă decizie în acest sens.

Ludovic Orban, piedică pentru Florin Cîțu!

“La ora actuală, premierul, conform Statutului Partidului Naţional Liberal, desemnat conform statutului, sunt eu.

Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Naţional al PNL şi singurul Consiliu Naţional care a luat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Naţional din 2019, când a fost desemnat şi Iohannis candidat la prezidenţiale. De atunci nu a mai existat o altă decizie”, a declarat Ludovic Orban la B1TV.

Mai mult decât atât, fostul președinte al liberalilor a făcut lumină și în privința partidului politic pe care ar urma să-l lanseze în perioada următoare și care s-ar chema ғoʀţᴀ Liberală.

“Dacă o să am, în urma unei analize foarte serioase, dacă o să iau decizia de a construi o nouă ғoʀţă politică, o voi face doar pentru că ea este necesară pe piaţa politică.

Și pentru că este nevoie ca marea majoritate a oamenilor care au o gândire liberală, care au opţiuni de centru-dreapta să fie reprezentaţi în mod onest, profesionist, cinstit, pentru că din păcate astăzi cei care sunt la butoane practic au scos PNL din contractul pe care l-am avut cu cetăţenii”, a spus Orban

Între timp, noul preşedinte al PNL, Florin Cîţu, a anunţat că decizia partidului a fost de a-l susţine pe Florin Ʀoмᴀɴ pentru a prelua interimar funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban.

”Decizia a fost să-l susţinem pentru interimar pe domnul vicepreşedinte Florin Ʀoмᴀɴ. După aceea, vom discuta şi vom vedea cine o să fie persoana desemnată din partea noastră pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a anunţat Florin Cîţu.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunţat că şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Vicepreşedintele Camerei Sorin Grindeanu (PSD) a declarat la Parlament, că social-democraţii vor avea un candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban şi că nu îl vor susţine pe Florin Ʀoмᴀɴ pentru a prelua interimatul.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *