ŞTIRI

ᴘғιzᴇʀ a depus o cerere la EMA în vederea autorizării vaccinului său pentru copiii între 5 și 11 ani

Compania ᴘғιzᴇʀ și partenerul ʙιoɴтᴇcн au transmis către Agenția Europeană pentru Мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ (EMA) o cerere pentru ca vaccinul companiei să fie administrat și copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

ᴘғιzᴇʀ vrea ca vaccinul său să fie folosit și pentru copiii între 5 și 11 ani

Într-un anunț făcut vineri, grupul farmaceutic a informat că a trimis agenției datele medicale obținute într-un un studiu clinic care relevă faptul că vaccinul anti-c̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫s este sigur pentru folosirea grupei de vârstă menționate mai devreme.

Reamintim faptul că încă de la începutul acestei luni grupul farmaceutic a cerut acceptul din partea Agenției pentru alimente și мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ din Sтᴀтᴇʟᴇ uɴιтᴇ (FDA) pentru ca serul să fie autorizat în ceea ce privește copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Referitor la acest demers, FDA a anunțat că se va întruni luna viitoare pentru a examina datele companiilor.

De asemenea, compania a reiterat faptul că vaccinul produce o reacție imunitară puternică pentru copiii de vârsta deja precizată, potrivit unui studiu care a fost realizat de ei pe număr de 2968 de participanți.

Tot atunci grupul farmaceutic a precizat faptul că vaccinul pentru c̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫s a fost unul care a produs o reacție imunitară „robustă” și mai mult decât atât, ei au comparat-o cu cea care are loc în rândul tinerilor de peste 16 ani.

Când ar putea începe primele imunizări

Dacă Agenție Europeană a Medicamentului validează această cerere, atunci copiii cu vârste între 5 și 11 ani vor putea să fie imunizați și, mai mult decât atât, primele dintre ele ar putea loc avea loc mai devreme decât ne-am aștepta, anume peste câteva săptămâni.

Un lucru care trebuie precizat referitor la acest demers al companiilor este acela că dozajul pentru copii cu vârste între 5 și 11 ani a fost adaptat.

Astfel, dacă în cazul adulților vârstnici doza este de 30 micrograme, în cazul copiilor el va fi de 10 micrograme.

Vaccinul ᴘғιzᴇʀ-ʙιoɴтᴇcн a primit deja aprobarea pentru ca el să fie folosit în cazul copiilor de peste 12 ani atât în Sтᴀтᴇʟᴇ uɴιтᴇ, cât și în Europa Europa.

„Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin la populația mai tânără, mai ales având în vedere răspândirea variantei ᴅᴇʟтᴀ șι ᴀмᴇɴιɴțᴀʀᴇᴀ substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii”, a spus Albert Bourla, CEO al ᴘғιzᴇʀ.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *