ŞTIRI

Terheș trage alarma – contractele pentru vaccinuri sunt secretizate

Europarlamentarul Cristian Terheș a spus astăzi la emisiunea lui Robert Turcescu de pe EVZ online că până în prezent, doar în urma presiunilor publice, Comisia Europeană a dat publicității o parte din contractele pentru vaccinuri, dar acestea sunt redactate. Europarlamentarul ʀoмâɴ atrage atenția că deja se discută de certificatul de vaccinare, dar nimeni nu a văzut aceste contracte în întregime.

”Eu am cerut contractele Ʀoмâɴiei cu firmele de vaccinare, mi s-a spus că contractele le are Comisia Europeană și că sunt secrete”, a povestit Terheș, care s-a dus apoi să caute aceste contracte și la Bruxelles.

Apoi, pe baza răspunsului de la Guvern, Terheș spune că s-a dus la camera secretă din Parlamentul European și a cerut contractele în formă needitată, dar i s-a spus că nici acolo nu le-au primit niciodată pe motiv că nu există o clasificare după lege a gradului lor de secretizare și aparent de aceea nu le-au putut primi. S-a făcut o cameră secretă la Comisia Europeana unde s-au citit contractele editate, a mai aflat Terheș ulterior.

Mai departe, europarlamentarul s-a dus la comisia de control bugetar din Parlamentul European, dar nici acolo nu le-a văzut nimeni. Și europarlamentarii de stânga au cerut din ianuarie, în numele grupului, să vadă contractele și nu li s-a permis, a mai declarat Terheș.

”Vorbim de miliarde de euro date acestor firme private. Dar pe baza lor se promovează un produs medical impus oamenilor, iar oamenii nu știu ce conține”, mai spune europarlamentarul ʀoмâɴ.

Apoi, politicianul ʀoмâɴ și-a dat seama că aceste contracte au fost ascunse și față de alte instituții, cum ar fi cele de audit.

De aceea, arată el, nu se știe cine va fi răspunzător pentru efectele secundare, pentru că firmele respective au primit derogare să nu fie responsabile pentru efectele secundare.

Ʀoмâɴii se salvează cu мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ din Мoʟᴅovᴀ

În aceeași emisiune, jurnaliștii Robert Turcescu și Octavian Hoandră au recunoscut că își aduc мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ antivirale din Republica Мoʟᴅovᴀ, prin prieteni, pentru că statul ʀoмâɴ nu vrea să le aducă.

„Îi invit pe toți să se descurce singuri”, a spus Hoandră în cadrul emisiunii, pentru că statul ʀoмâɴ este în disoluție.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *