ŞTIRI

Negocierile pentru viitorul Guvern, în impas. Florin Cîțu și Kelemen Hunor anunță eșecul discuțiilor. Dacian Cioloș – „Pentru noi nu există altă formulă de majoritate”

Dacian Cioloș, Florin Cîțu, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian nu au găsit o soluție pentru ieșirea din cʀιzᴀ politică

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat după negocierile cu Dacian Cioloș, Kelemen Hunor și Varujan Pambuccian că nu s-a ajuns la nicio concluzie în vederea viitorului Guvern.

”Dacian Cioloș dorește să refacă coaliția.Noi vrem ca Ʀoмâɴia să nu rămână în cʀιză. Nu s-a discutat nimic despre ministere. Azi nu am ajuns la o concluzie. Nu noi am creat cʀιzᴀ. Responsabilitea găsirii unei majorități este a lui Dacian Cioloș, premierul desemnat, Vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare.

Rezolvarea coaliției, este responsabilitatea AUR-USR-PSD. Este un vot politic, o coaliție care a fost testată în Parlamentul Ʀoмâɴiei”, a declarat Florin Cîțu după negocieri.

Florin Cîțu a spus și că PNL va propune un alt lider la Camera Deputaților, după ce Ludovic Orban a demisionat

”Vom avea o persoană la Camera Deputaților. Deocamdată, îl avem pe Florin Ʀoмᴀɴ”, a declarat liderul PNL.

Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a făcut declarații după discuții. Kelemen Hunor crede că trebuie lăsat oʀԍoʟιuʟ la o parte și a constatat o lipsă de încredere.

”Am constat lipsa de încredere. Ținta noastră este să găsim soluții pentru valul patru al pandemiei. Tot ce înseamnă alte priorități le vom lăsa pentru anul viitor.Sper că se va mai lăsa din orgoliu. Nu putem schimba nimic”, a spus și Kelemen Hunor.

Declarațiile lui Dacian Cioloș după întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor

Dacian Cioloș anunță că întâlnirea cu Florin Cîțu și Kelemen Hunor de miercuri seară a fost una eșuată, deoarece nu a fost luată nicio decizie.

Acesta a anunțat că va avea loc o nouă întrunire, vineri.

„Vineri vom avea o nouă întâlnire în care să vedem care sunt deciziile în conducerile celor două partide, dar am înțeles că în principal Florin Cîțu are nevoie de această discuție, care va avea loc mâine în conducerea partidului.

Ne-am dori o decizie cât mai rapidă, pentru că, din punctul nostru de vedere, trebuie să fim în măsură să oferim un Guvern cu soluții concrete cât mai repede”, a transmis Dacian Cioloș.

Totodată, el a spus că așteaptă deciziile din partea celorlalte partide, adică PNL și UDMR.

„Așteptăm decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile și noi ne gândim la formula prin care putem merge cât mai repede în Parlament cu propunere de Guvern”, a mai spus Cioloș.

Întrebat de jurnaliști despre posibilitatea de a reface coaliția de guvernare, liderul USR a precizat că sunt luate în calcul toate variantele.

„Nu sunt excluse aceste posibilități, pentru că am auzit, și de-o parte și de cealaltă, că formula viabilă și cea mai realistă pentru o majoritate în Parlament, care să funcționeze, este între cele trei partide, cu susținerea minorităților.

A fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, nici cu PSD, nici cu AUR”, a mai spus el.

De asemenea, Dacian Cioloș a precizat că PNL poate propune un alt nume de premier, dar mai întâi trebuie discutată nominalizarea făcută deja de președintele Iohannis, anume a sa.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *