ŞTIRI

Compensarea facturilor la ᴇɴᴇʀԍιᴇ se aplică de la 1 noiembrie 2021. Câți ʀoмâɴi beneficiază de măsură

Ministrul ᴇɴᴇʀԍιᴇι, Virgil Popescu, a oferit explicații despre compensarea facturilor la ᴇɴᴇʀԍιᴇ și ԍᴀzᴇ naturale, măsură luată de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență (OUG).

Cetățenii din Ʀoмâɴia trebuie să știe că această compensare va apărea direct în factură. Astfel, cetățenii nu vor trebui să facă niciun demers în plus pentru a beneficia de acest sprijin de la stat.

În schimb, în cazul conaționalilor care vor beneficia de legea ”consumatorului vuʟɴᴇʀᴀʙιʟ”, aceștia vor trebui să se adreseze primăriilor, unde trebuie să completeze niște date.

Compensarea facturilor la ᴇɴᴇʀԍιᴇ și ԍᴀzᴇ intră în vigoare de la 1 noiembrie 2021. Câți ʀoмâɴi beneficiază de măsură

Virgil Popescu a anunțat că, în privința ᴇɴᴇʀԍιᴇι ᴇʟᴇcтʀιcᴇ, 13 milioane de ʀoмâɴi vor beneficia de compensarea facturilor. Pentru compensarea facturilor consumatorului mediu, sunt vizate gospodăriile cu consum de 150 – 1000 de KW.

Referitor la ajutorul pentru facturile la ԍᴀzᴇ naturale, ministrul ᴇɴᴇʀԍιᴇι a spus că de compensare vor beneficia circa 2,2 milioane de gospodării, ceea ce reprezintă peste 5 milioane de cetățeni.

”Practic, toți consumatorii cu un consum mediu – am estimat noi consum mediu = venit mediu, vorbim despre 5,2 milioane de gospodării racordate la ᴇɴᴇʀԍιᴇ ᴇʟᴇcтʀιcă din totalul de 8 milioane.

Vorbim despre 13 milioane de ʀoмâɴi, 2,2 milioane de gospodării racordate la rețeaua de ԍᴀzᴇ dintr-un total de 3,6 milioane. Dacă înmulțim cu 2,5 ajungem la peste 5 milioane de ʀoмâɴi care sunt racordați la ԍᴀzᴇ.

Cam 65% din populația Ʀoмâɴiei racordată la ԍᴀzᴇ va beneficia de compensare, începând cu data de 1 noiembrie, până la data de 31 martie 2021. Creșterea de preț ar trebui să se reflecte din luna noiembrie”, a spus Virgil Popescu la B1TV.

Exemplu de compensare a unei facturi la curent ᴇʟᴇcтʀιc

Virgil Popescu a încercat să explice pe înțelesul tuturor cum se va aplica această compensare. Astfel, pentru un consum lunar de 100 de KW, cu un tarif de 0,85 lei/KW, factura la ᴇɴᴇʀԍιᴇ ᴇʟᴇcтʀιcă va costa 85 de lei.

Asta înseamnă că statul ʀoмâɴ va compensa 21 de bani/KW, ceea ce reprezintă ”taxa de transport și distribuție”, echivalentul a 21 de lei din factură.

Reducerea de care beneficiază cetățeanul va apărea direct în factură. Prin urmare, în loc de 85 de lei, factura va avea valoarea de 64 de lei, dar va trebui să fie achitați 68 de lei, care este prețul de referință.

În concluzie, spune ministrul Popescu, în baza noii formule, a fost stabilit faptul că facturile de peste 68 de lei vor fi compensate, potrivit ministrului ᴇɴᴇʀԍιᴇι.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *