ŞTIRI

United Airlines se pregătește să concedieze aproape 600 de lucrători nevaccinați

Dintre cei aproximativ 67.000 de angajați ai companiei, mai puțin de 3%, sau aproximativ 2.000, au solicitat o scutire motivată medical sau religios.

Din restul angajaților, peste 99% au ales să se vaccineze.

„Am cerut vaccinare de la toți angajații din Sтᴀтᴇʟᴇ uɴιтᴇ, dintr-un singur motiv: să ne păstrăm angajații în siguranță. Și adevărul este că toată lumea este mai în siguranță atunci când este vaccinată”, au declarat într-un mesaj șeful companiei, Scott Kirby, și oficialul responsabil cu afacerile publice, Brett Hart.

Pentru cei 593 de angajați care nu au prezentat dovada vaccinării, compania va iniția un proces de concediere în conformitate cu o procedură negociată cu sindicatele.

„A fost o decizie incredibil de dificilă, dar garantarea siguranței echipei noastre a fost întotdeauna prioritatea noastră”, au spus oficialii, potrivit sᴘuтɴικ ғʀᴀɴcᴇ.

Kirby a declarat în ianuarie că are în vedere să solicite vaccinul tuturor angajaților din Sтᴀтᴇʟᴇ uɴιтᴇ.

Angajatorii au dreptul să solicite vaccinarea angajaților care se deplasează la locul lor de muncă, cu excepții din motive medicale sau religioase, potrivit Agenției Federale S̫U̫A̫ pentru Aplicarea Legilor împotriva Discriminării la locul de muncă (EEOC).

United Airlines intenționase inițial să plaseze angajații cărora li sa acordat o scutire în concediu fără plată pe 2 octombrie. Dar o procedură legală lansată de angajații cărora li s-a refuzat scutirea este în desfășurare, iar aceste persoane rămân deocamdată în cadrul companiei până pe 15 octombrie în așteptarea unei decizii.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *