ŞTIRI

50% dintre copii doresc să se vaccineze. Autoritățile vor să utilizeze Тικтoκ pentru promovare. Ce rol ar putea juca influencerii STUDIU

O echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, Universitatea College London (UCL) și Universitatea Cambridge printre care se numără profesorul Russell Viner, autor principal al studiului de la UCL și profesorul Andrew Pollard de la Oxford – doi dintre specialiștii influenți în domeniu – a analizat rezultatele obținute și a tras concluziile prezentate în continuare.

50% dintre copiii din Мᴀʀᴇᴀ ʙʀιтᴀɴιᴇ doresc să se vaccineze. 37% sunt indeciși

Exact 50% dintre copiii intervievați și-au exprimat dorința de a se vaccina, în timp ce 37% nu erau deciși cu privire la acest demers. 13% au spus nu că nu au dorit să se vaccineze vreodată, ci că doresc să renunțe la idee.

Copiii cei mai mici au fost mai puțin dispuși să se vaccineze în comparație cu adolescenții, care s-au arătat doritori să li se administreze cel puțin o doză. Tinerii care au fost testați pozitiv anterior au refuzat vaccinarea. Printre aceștia se numără și persoane care susțin că nu au nevoie de imunizare întrucât au supraviețuit deja pandemiei.

Мᴀʀᴇᴀ ʙʀιтᴀɴιᴇ a început săptămâna trecută vaccinarea cu o singură doză de vaccin anti-C̫O̫V̫I̫D̫-19 de la Pfizer a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Acest demers cu a primit aprobarea grupului consultativ No10, din care fac parte și autorii studiului numiți mai sus. Grupul consultativ a sugerat că vaccinarea copiilor prezintă beneficii insignifiante, „marginale”.

Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a hotărât ca în privința imunizării minorilor să decidă medicii șefi din statele descentralizate. Aceștia au semnat calendare de vaccinare motivând că astfe ar putea preveni sute de mii de absențe școlare. Șefii din domeniul sănătății nu au dezvăluit încă numărul exact de copii care au fost vaccinați.

Autoritățile au făcut apel începând cu luna august la minorii în vârstă de 16-17 ani să se vaccineze împotriva C̫O̫V̫I̫D̫-19. În total, peste un milion de persoane sub 18 ani au fost vaccinate până în momentul prezent, inclusiv copiii mai mici care au avut prioritate la începutul campaniei de vaccinare, potrivit sursei citate, deoarece suferă de ᴀғᴇcțιuɴι subdiacente.

Copiii care provin din medii defavorizate sunt mai predispuși să nu se vaccineze anti-C̫O̫V̫I̫D̫-19

Cercetătorii au mai descoperit că elevii care au fost mai ezitanți în privința vaccinării sunt predispuși să petreacă mai mult timp pe rețelele de socializare, să frecventeze școli din zone defavorizate și să simtă că nu se identifică cu comunitatea școlară, potrivit datelor studiului.

Echipa de specialiști a solicitat autorităților să pună la dispoziția copiilor mai multe resurse și informații despre beneficiile și riscurile vaccinării pentru a-i ajuta pe aceștia să ia decizia referitoare la imunizare în cunoștință de cauză. Ei au mai declarat că sunt deschiși la ideea de a colabora pe platformele de socializare, pe Тικтoκ de exemplu, inclusiv cu influenceri pentru a transmite mesajul vaccinării mai departe.

Profesorul Andrew, director al Oxford Vaccine Group, a declarat: „Având în vedere perturbările uriașe care au avut loc în educație și pentru copii, cred că acest studiu este foarte important, deoarece evidențiază faptul că am ratat de fapt acest grup foarte important în ceea ce privește accesul la informație”.

„Și, bineînțeles, ei nu au acces la informații citind ziarul sau urmărind știrile difuzate. O mare parte din informații se iau de pe rețelele de socializare. Avem ceva de lucru pentru a îmbunătăți acest lucru”, a mai completat profesorul.

Cercetătorii solicită autorităților să informeze minorii cu privire la vaccinare. „Sunt foarte interesată de modul în care se poate folosi Тικтoκ”

Mina Fazel, expert în ᴘsιнιᴀтʀιᴇ pentru copii și adolescenți la Oxford, a precizat că tinerii cu care a discutat „spun că trebuie să folosim canalele de social media”.

„Poate că implicarea celebrităților ar putea fi o cale. Poate pe ei i-ar asculta mai mult. Sunt, de asemenea, foarte interesată de modul în care se poate folosi Тικтoκ. Deschidem ușa oricărui tip de influenceri – influenceri adulți, influenceri minori – care doresc să afle mai multe despre aceste constatări (n.r. legate de pandemie) pentru a oferi informații în mediul lor”, a mai spus Mina Fazel.

Studiul a arătat că majoritatea tinerilor care au declarat că ezită să se vaccineze sunt încă nehotărâți. Profesorul Viner, expert în sănătatea copiilor și adolescenților de la UCL, a spus: „Aceasta este o oportunitate uriașă pentru noi, dar sugerează, de asemenea, că există riscuri”.

El a avertizat: „Tinerii sunt potențial vuʟɴᴇʀᴀʙιʟι în fața celor care promovează puncte de vedere care sᴇ oᴘuɴ ғoᴀʀтᴇ ᴘuтᴇʀɴιc vaccinării”.

„Constatările noastre sugerează că va fi esențial să ajungă să se implice și tinerii din familiile și comunitățile mai sărace, cu niveluri mai scăzute de încredere în vaccinare și în sistemul de sănătate. Un program de vaccinare în școli, așa cum este planificat în Мᴀʀᴇᴀ ʙʀιтᴀɴιᴇ, este o modalitate de a contribui la reducerea acestor disparități în materie de sănătate.

Cu toate acestea, este posibil ca adolescenții care sunt cel mai puțin implicați în comunitățile lor școlare să aibă nevoie de sprijin suplimentar pentru ca noi să atingem cele mai ridicate niveluri de absorbție.

S̫c̫o̫ți̫a̫ oferă tinerilor posibilitatea de a se prezenta la orice centru de vaccinare și cred că aceste tipuri de politici, aliniate cu politica școlară, reprezintă cea mai bună modalitate de a oferi posibilitatea de a alege tuturor tinerilor”, a conchis profesorul Viner.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *