ŞTIRI

PSD, despre ”partidul pe care urmează să și-l facă Dragnea” – idee curajoasă

August se încheie cu o veste ʙoмʙă în politică – liderii PSD ar fi discutat azi, la ședința Consiliului Politic Național de la Neptun, despre ”partidul pe care urmează să și-l facă Liviu Dragnea”.

”Discuția din ședința Consiliului Politic a fost „o informare” făcută de Marcel Ciolacu”, scrie sursa citată, care afirmă că președintele PSD ”a spus că Dragnea intenționează să își facă un partid, dar că nu este niciun ᴘᴇʀιcoʟ pentru PSD”.

Deocamdată informația nu este confirmată, ”potrivit unor surse participante la ședință”, transmite Digi24.

Mai mult, Marcel Ciolacu le-ar fi spus colegilor că ”Liviu Dragnea își face un partid cu Teodor Meleșcanu care se va numi „Alianța pentru Ʀoмâɴia””.

Prima parte a știrii este credibilă, însuși Liviu Dragnea declarând, la ιᴇșιʀᴇᴀ ᴅιɴ ᴘᴇɴιтᴇɴcιᴀʀ, că nu exclude revenirea în politică.

Faptul că ar reveni printr-un fost partid ca ApR, fondat în 1997 de Teodor Meleșcanu, pe principii social democrate cu accente liberale în domeniul economic, este o idee îɴᴅʀăzɴᴇᴀță.

Fondat de Meleșcanu, la acea dată în ascensiune politică, a grupat figuri importante din domeniul afacerilor – precum Mihai Cuptor, secretar general și creier organizatoric al partidului, dar și oameni din Externe, precum fostul ministru al Apărării, ambasadorul Gheorghe Tinca.

ApR i s-au alăturat mulți oameni din servicii – iar scopul generos inițial a fost sprijinirea capitalului autohton. De asemenea, mulți lideri locali – ce aveau să facă ulterior carieră în PD, PNL sau PSD au fost în această grupare foarte interesantă.

După un succes promițător la localele din 2000, ApR a fost ” ʟovιт” din interior – și a căzuт ʙʀusc îɴᴀιɴтᴇ de parlamentarele din 2000, ᴅᴇzιɴтᴇԍʀâɴᴅu-se și dispărând în 2002, când a fuzionat prin absorbție cu PNL.

Deci, o idee generoasă, bine pornită, dar u̫c̫i̫s̫ă repede și într-un mod specific ingerințelor în politică ale unor forțe… mai greu vizibile.

Deocamdată din tabăra Dragnea vine un mesaj clar: ”Buna dimineața, patrioți!”.

”Așa ar trebui sa ne salutăm în fiecare zi! Să ne distingem clar de тʀăᴅăтoʀιι șι ɴᴇмᴇʀɴιcιι ășтιᴀ, care își sᴀʙoтᴇᴀză șι ᴅιsтʀuԍ națiunea in fiecare zi! Să priceapă și ei că încă existăm!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Să fie acesta noul slogan al grupării Dragnea? ”Buna dimineața, patrioți!”.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *