ŞTIRI

Ministrul Sănătății s-a răzgândit – măștile textile vor fi permise la clasele primare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că se va face o excepție de la noua regulă privind obligativitatea purtării măștilor de uz medical în școli, pentru elevii din clasele I-IV. În prealabil, în urmă cu o săptămână, oficialul Executivului anunța că măștile textile vor fi interzise în școli.

”Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomanda puternic, cu titlu de obligativitate, măști мᴇᴅιcιɴᴀʟᴇ la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă la Digi 24.

Ioana Mihăilă a subliniat că masca va fi obligatorie în toate spațiile școlii, nu doar la ore. Singura excepție va fi făcută, în anumite cazuri, pentru orele de educație fizică. ”Până la ιɴcιᴅᴇɴțᴀ de 2 la mie, fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea ferma ca activitatile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ministrul sănătății a arătat că după ce este depășită ιɴcιᴅᴇɴțᴀ de 2 la mie, unde nu se vor putea ține orele de educație fizică în spații deschise, ele nu vor mai avea loc. Oficialul a îndemnat, totodată, părinții să-și vaccineze copii, subliind: ”Nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”. În condițiile în care autoritățile arată că tot mai mulți copii ajung cu forme ԍʀᴀvᴇ ᴀʟᴇ ʙoʟιι pe secțiile de Terapie Intensivă în valul patru.

Noul an școlar începe pe 13 septembrie, iar oficialii au schimbat măsurile pentru a permite desfășurarea cât mai mult timp a orelor cu prezență fizică. Astfel, orele se vor muta în online abia după ce rata de infectare din localitate va depăși pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *