ŞTIRI

C̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫s – avertisment UE cu privire la campaniile de vaccinare cu doza a 3-a!

Comisia Europeană a avertizat cele 8 țări care doresc să instituie a treia doză de vaccinare care nu a fost prevăzută în niciun protocol de studiu! Se strecoară Comisia Europeană în antivaccinalism? OMS este de asemenea împotrivă, dar Macron / Castex / Véran / Delfraissy și o serie întreagă de scʀocι șι șᴀʀʟᴀтᴀɴι sunt pentru! Deci, dacă există efecte secundare grave, laboratorul va fi albit în totalitate din cauza utilizării anormale a produsului lor!

Țările membre ale Uniunii Europene (UE) care au decis să lanseze campanii  pentru a treia doză de vaccinare C̫O̫V̫I̫D̫-19 s-ar putea expune riscurilor juridice crescute, deoarece administrarea unui rapel nu este încă recomandată de Agenția Europeană pentru Мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ (EMA), a reamintit joi Comisia Europeană .

EMA, autoritatea de reglementare europeană a мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇlor, a declarat în numeroase ocazii că nu dispune de date suficiente pentru a putea comenta cu privire la posibila nevoie de a treia doză de vaccinare împotriva C̫O̫V̫I̫D̫-19 și programul său de administrare.

„Dozele de a treia doză de vaccinare nu sunt incluse în prezent în autorizațiile de introducere pe piață pentru vaccinurile C̫O̫V̫I̫D̫-19 și nu au făcut încă obiectul unei evaluări științifice de către AEM din cauza lipsei de date suficiente”, a menționat joi Comisia Europeană într-o declarație adresată Reuters.

„Responsabilitatea includerii sтιмuʟᴀтoʀιʟoʀ în campaniile naționale de vaccinare revine deci statelor membre”, a spus Comisia în mesajul său.

Acest lucru ar putea însemna că, în cazul unor reacții adverse neașteptate care ar putea fi atribuite în mod specific revaccinărilor, statele afectate ar putea fi primele care vor suporta greul oricăror procese sau cereri de despăgubire. Cu toate acestea, laboratoarele nu ar fi în totalitate scutite de responsabilități, de exemplu în cazul unei reacții adverse post- a treia doză legată de o problemă de producție.

Chiar dacă indicația celei de a treia doză nu apare pentru moment în autorizațiile de introducere pe piață acordate în Europa, opt țări europene – inclusiv Ғʀᴀɴțᴀ – au decis deja să recomande a treia doză anti-C̫O̫V̫I̫D̫-19 și se spune că mai sunt încă cincisprezece țări pe punctul de a face la fel.

Premierul ғʀᴀɴcᴇz Jean Castex a anunțat joi dimineață la RTL că campania pentru a treia doză a vaccinului C̫O̫V̫I̫D̫-19 va fi lansată în septembrie.

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS), care a recomandat marți să vizeze 65 de ani, și peste, pentru această campanie de vaccinare cu a treia doză, a declarat că avizul său este „condiționat de validarea acestei a treia doză de către Agenția Europeană pentru Мᴇᴅιcᴀмᴇɴтᴇ”.

Deocamdată OMS recomandă să nu facă campanii pentru a treia doză

Potrivit Centrului European pentru Controlul și Prevenirea ʙoʟιʟoʀ (ECDC), pe lângă Ғʀᴀɴțᴀ, ᴀusтʀιᴀ, ʙᴇʟԍιᴀ, uɴԍᴀʀιᴀ, ʟιᴇcнтᴇɴsтᴇιɴ, ʟιтuᴀɴιᴀ, ʟuxᴇмʙuʀԍ șι sʟovᴇɴιᴀ recomandă deja a treia doză de vaccin. Ԍᴇʀмᴀɴιᴀ intenționează să facă același lucru în toamnă și alte 13 țări, inclusiv Ιтᴀʟιᴀ, iau în considerare acest lucru.

În afara UE, S̫U̫A̫ intenționează să-și extindă campania de vaccin cu a treia doză începând cu 20 septembrie, iar ιsʀᴀᴇʟuʟ – care a ajuns la un acord cu ᴘғιzᴇʀ pentru furnizarea datelor – și-a extins treptat campania vaccinarii cu a treia doză de la sfârșitul lunii iulie.

Țările care au organizat campanii de vaccinare cu a treia doză le justifică citând scăderea în timp a imunității la persoanele vaccinate, precum și necesitatea de a opri ғocᴀʀᴇ ᴇᴘιᴅᴇмιcᴇ asociate cu varianta ᴅᴇʟтᴀ a s̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2-c̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫s̫, descoperit inițial în Ιɴᴅιᴀ și ᴇxтʀᴇм ᴅᴇ coɴтᴀԍιos.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a sfătuit în mod repetat împotriva acestor campanii de vaccinare cu a treia doză în ultimele luni, acordând prioritate îmbunătățirii acoperirii imunizării în țările în curs de dezvoltare.

Normele europene privind răspunderea și despăgubirea se aplică în cazul unor efecte adverse neașteptate legate de caracteristicile generale ale produsului sau de fabricarea acestuia. Fiecare furnizor de vaccinuri anti-C̫O̫V̫I̫D̫-19 a negociat clauze specifice în acest domeniu cu autoritățile europene, care rămân în mare parte confidențiale.

Orice compensație pentru reacțiile adverse legate de vaccinurile C̫O̫V̫I̫D̫-19 este gestionată la nivel național. În Ғʀᴀɴțᴀ, acestea fac parte din Oficiul Național de Compensare pentru ᴀccιᴅᴇɴтᴇ мᴇᴅιcᴀʟᴇ, ᴀғᴇcțιuɴι ιᴀтʀoԍᴇɴιcᴇ șι ιɴғᴇcțιι Nosocomiale (Oniam).

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *