ŞTIRI

Doar studenții vaccinați, trecuți prin ʙoᴀʟă sau cu teste negative, pot reveni la cursuri din toamnă

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se vor putea întoarce fizic la cursuri începând din luna octombrie, în anul universitar 2021-2022, în anumite condiţii legate de vaccinare şi de evoluţia contextului ᴘᴀɴᴅᴇмιᴇι de C̫O̫V̫I̫D̫-19.

Decizia Universității Babeş-Bolyai a fost adoptată joi, 29 iulie 2021, de Senatul UBB, la propunerea Consiliului de Administraţie al Universităţii, propunere formulată în urma consultărilor cu reprezentanţii studenţilor.

Aşadar, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a decis ca, din octombrie, când începe noul an universitar, doar studenții vaccinați anti-C̫o̫v̫i̫d̫, trecuți recent prin ʙoᴀʟă sau care prezintă teste negative  cu 72 de ore înainte vor putea participa fizic la cursuri. Ceilalți studenţi nevaccinaţi pot participa la cursuri online.

Conform documentului, studenţii care vor putea participa fizic la cursuri sunt cei care:

-sunt vaccinați împotriva virusului S̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

-prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

-prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore;

-se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu S̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2.

Potrivit aceluiași document, studenții care nu se încadrează în aceste categorii vor avea posibilitatea de a participa la activitățile didactice online sau prin alte modalități alternative, în condițiile stabilite de fiecare facultate, conform profilului, specializării și resurselor disponibile, în timp ce examenele sunt gândite a fi organizate în regim clasic/standard, indiferent de modalitatea de studiu.

Studenții nevaccinaţi nu se pot caza în cămine

În urma propunerii formulate de reprezentanții organizațiilor studențești, aceleași categorii de studenți vor putea beneficia și de cazare în căminele UBB capacitatea maximă permisă de prevederile legale impuse la nivel național pentru prevenirea răspândirii infecției cu Sᴀʀscov-2 la acel moment, în timp ce studenții care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiții medicale dovedite, pot fi cazați în regim special, urmând să desfășoare activitățile academice în regim online (sau prin alte modalități alternative stabilite de facultatea la care studiază).

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *