Chưa phân loại

Valeriu Gheorghiță, anunț surprinzător – “Recomandarea este să mergem în concedii”. Ce spune despre valul al patrulea

Valeriu Gheorghită, coordonatorul campaniei de vaccinare, a oferit miercuri un anunț surprinzător declarând că: “recomandarea mea este să mergem în concedii”. El a vorbit și despre un al patrulea val pandemic.

În cursul zilei de miercuri, Gheorghiță a oferit mai multe explicații despre eficiența vaccinării și ce risc au persoanele imunizate cu schemă completă să se infecteze cu c̫o̫r̫o̫n̫a̫v̫i̫r̫u̫s, în contextul răspândirii variantei ᴅᴇʟтᴀ la nivel european.

În contextul unui al patrulea val epidemiologic din toamnă, copiii cu vârste între 12 și 15 ani ar putea să fie vaccinați în școlile din Ʀoмâɴia, a declarat acum câteva zile Ministrul Educației.

Valeriu Gheorghiță: “Recomandarea este să mergem acum în concedii”. Ce spune despre valul al patrulea al pandemiei

“Discuția despre valul al patrulea nu este despre dacă vine, ci când vine. Mi-aș dori să ne înșelăm cu toții, asta am făcut în toată această pandemie, am dorit să nu fie adevărate predicțiile.

În momentul de față, crește numărul de cazuri în foarte multe țări. Recomandarea este să mergem în concedii, avem nevoie de acest lucru, este un lucru evident, nu suntem în momentul în care să stăm în casă.

Știm cum să ne ferim de acest virus, știm cum să respectăm regulile, nu trebuie să purtăm mască și să ne spălăm pe mâini pentru cineva, ci pentru sănătatea noastră.

Dacă nu ne vom vaccina într-un număr suficient este foarte probabil, și aceste predicții sunt făcute de OMS și Centrul European pentru Prevenirea ʙoʟιʟoʀ, că 90% dintre cazuri vor fi generate de această variantă ᴅᴇʟтᴀ până la finalul lunii august.

Eu cred că aducerea vaccinului mai aproape e oameni este esențială. Este epuizat acel segment de populație foarte hotărât care mergea la sute de kilometri să se vaccineze. Nu mai există motivație suficientă.

Omul trebuie să nu facă un efort deosebit pentru vaccinare, să fie o activitate cât mai simplă, iar efortul nostru este de a crește numărul de persoane vaccinate în mediul rural.

Din fericire evoluția epidemiologică din Ʀoмâɴia este foarte bună și se datorează tuturor: atât oamenilor de acasă care au respectat regulile, au fost responsabili, cât și oamenilor care au fost implicați în gestionarea acestei pandemii, pe mai multe paliere.

Având în vedere scăderea adresabilității persoanelor către centrele fixe, am suspendat temporar activitatea unora și am redus programul de lucru pentru celelalte, încât să putem beneficia de expertiza personalului pentru echipe care vaccinează în mediul rural”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *