ŞTIRI

Ʀoмâɴia plătește 135 de milioane de dolari pentru ᴀмᴇʀιcᴀɴii de la Kogălniceanu

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, s-a lăudat în presa din S̫U̫A̫ că Ʀoмâɴia va aloca 135 de milioane de dolari pentru investiţii în infrastructura militară la baza Mihail Kogălniceanu şi centrele de instruire principale. Scopul acestor investiţii ar fi, parțial, acela de a sprijini prezenţa prin rotaţie a trupelor ᴀмᴇʀιcᴀɴe în Ʀoмâɴia, a adăugat Ciucă în declarația pentru pentru publicaţia Washington Examiner. 

„Sperăm că aceasta este încă o posibilitate de a disloca cât mai multe trupe ᴀмᴇʀιcᴀɴe. Susţinem foarte mult prezenţa prin rotaţie a trupelor ᴀмᴇʀιcᴀɴe în ţara noastră”, a afirmat Nicolae Ciucă. El a arătat că „Ʀoмâɴia a dezvoltat deja, împreună cu Sтᴀтᴇʟᴇ uɴιтᴇ, cel puţin două mari obiective de infrastructură militară şi … peste 100 de milioane de dolari au fost direcţionaţi pentru dezvoltarea infrastructurii”. Adică o grămadă de bani pentru militarii ᴀмᴇʀιcᴀɴi, în timp ce Ʀoмâɴia nu are bani de alocații, de sᴘιтᴀʟe sau de despăgubiri în urma inundațiilor.

Ciucă s-a lăudat în continuare în publicația ᴀмᴇʀιcᴀɴă cu privire la importanţa bazei aeriene Mihail Kogălniceanu (MK), în cazul unor operaţiuni aliate, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea securităţii alianţei pe flancul estic. „Baza aeriană MK … s-a dovedit a fi foarte eficientă în timpul operaţiunilor din ᴀғԍᴀɴιsтᴀɴ, şι ᴅιɴ ιʀᴀκ. Permite dislocarea de forţe nu numai în Europa de Est, ci şi în Eurasia/Orientul Mijlociu şi mai departe, (…) a demonstrat că va fi un pilon foarte puternic pentru planurile de securitate pe flancul estic al NATO. (…) Avem, de asemenea, un program pentru dezvoltarea bazei aeriene MK. Deci, acesta este un angajament foarte, foarte ambiţios al ţării noastre de a dezvolta infrastructura din cadrul bazei”, a mai spus Ciucă, aflat parcă în campanie pentru a obține o poziție mai înaltă în Ʀoмâɴia.

Întrebarea este dacă Ciucă visează să devină premier sau chiar candidat la președinția Ʀoмâɴiei dacă direcționează sute de milioane de dolari din banii țării către S̫U̫A̫?

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *