Chưa phân loại

De când vor intra în vigoare certificatele verzi de călătorie pentru ʀoмâɴi. Ce prevede regulamentul

Parlamentul European a publicat regulamentul referitor la certificatele verzi de călătorie, momentul în care ʀoмâɴii îl vor putea folosi fiind foarte aproape.

În urmă cu câteva săptămâni, au fost publicate modalitățile prin care ʀoмâɴii vor putea să folosească certificatul verde pentru persoanele vaccinate, cele care au un test negativ sau au fost infectate cu S̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2.

Încă de luna trecută, STS a început testele pentru operaționalizarea platformei care va fi interconectată la nivelul Uniunii Europene pentru utilizarea certificatului verde.

De când vor intra în vigoare certificatele verzi de călătorie pentru ʀoмâɴi. Ce spune regulamentul Parlamentului European

Deja 12 țări din Uniunea Europeană, printre care ʙuʟԍᴀʀιᴀ, ԍʀᴇcιᴀ șι sᴘᴀɴιᴀ au implementat certificatul verde de călătorie. Responsabilii din Ʀoмâɴia spun că de la 1 iulie acest lucru va fi posibil și în țara noastră, dacă va fi aprobată directiva europeană.

Acest certificat le permite persoanelor să călătorească fără să mai stea în carantină dacă fac dovada că sunt vaccinați, au trecut prin ʙoᴀʟă sau au un test negativ.

Angajații de la Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, INSP și STS lucrează împreună pentru operaționalizare și se pare că prima fază de testare s-a încheiat cu succes, potrivit PRO TV.

Totuși, este nevoie de mai multe verificări, fiind vorba despre un document care va putea fi utilizat de către milioane de ʀoмâɴi.

”Vom avea și foarte multe testări de performanță și securitate ale sistemului. Ne așteptăm să fie unul accesat de foarte mulți oameni și de aceea trebuie să asigurăm tot timpul necesar dezvoltării, dar și testării acestuia”, a declarat Cătălin Chircă, angajat al Serviciului de Telecomunicații Speciale, conform PRO TV.

Cum se poate obține certificatul verde de vaccin anti-C̫O̫V̫I̫D̫-19

”La certificatul digital european privind C̫O̫V̫I̫D̫, se lucrează de mai bine de două luni de zile, cu toate instituţiile implicate. Suntem în grafic cu tot ceea ce trebuia să facem până în acest moment.

Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european (…) s-a creat acest certificat digital european privind C̫O̫V̫I̫D̫. Va facilita călătoriile între state, pentru a limita timpul de aşteptare la punctele vamale. Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate dovezile pe care le prezentăm sunt veridice.

Este esenţială autenticitatea. Noi vom folosi în Ʀoмâɴia modelul prezentat de Comisia Europeană – cu cod QR, care va garanta veridicitatea”, a declarat Adrian Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății în urmă cu câteva zile.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *