ŞTIRI

Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Ʀoмâɴilor de Pretutindeni – ”Vaccinarea ne poate reuni cu cei dragi”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de Ziua Ziua Ʀoмâɴilor de Pretutindeni.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, în cursul zilei de duminică, un mesaj pentru conaționalii din afara granițelor, de Ziua Ʀoмâɴilor de Pretutindeni. Șeful statului le-a mulțumit celor care au dat dovadă solidaritate faţă de cei rămaşi în ţară.

Ziua ʀoмâɴilor de pretutindeni este sărbătorită, începând din 2015, în ultima duminică a lunii mai. În perioada 2007-2014, evenimentul a fost marcat în fiecare an, la 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Andrei.

Iohannis: ”Vaccinarea ne poate reuni cu cei dragi”

În mesajul său, președintele aminteşte că în timpul cʀιzᴇι sanitare, mulți ʀoмâɴi au fost despărții de cei dragi. El spune că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

”Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva C̫O̫V̫I̫D̫-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi.

Depăşirea cʀιzᴇι sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea Ʀoмâɴiei post- pandemice.

Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme.

Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor ʀoмâɴilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Ʀoмâɴilor de Pretutindeni

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Ʀoмâɴilor de Pretutindeni, care este sărbătorită în ultima duminică din luna mai. În contextul pandemiei de C̫o̫v̫i̫d̫-19, liderul de la Cotroceni afirmă că vaccinarea este o cale prin care multe dintre familiile de ʀoмâɴi despărțite de pandemie se pot reuni, odată cu revenirea la normalitate.

”Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Ʀoмâɴilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie.

Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, a transmis președintele, duminică.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *