ŞTIRI

D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă îl face praf pe Cîțu – punctează OFICIAL, exact la țintă!

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Cine credea că D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă se ocupă doar de problemele din Sănătate, de aspecte social-economice sau de drepturile ʀoмâɴilor – ei bine, acela se înșală!

O dovedește chiar cea mai noua acțiune oficială de la tribuna Senatului! D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă i-a transmis premierului, în cadrul sesiunii de întrebări și interpelări, mai multe ”săgeți” drept la țintă, vizând datoriile acumulate, plățile făcute și restanțele – deci un set de întrebări ɴιмιcιтoᴀʀᴇ, grupate sub tema – ”Împrumuturile în timpul pandemiei”.

Atenție, fiind un demers oficial, premierul e obligat să răspundă! Și nu numai premierul , ci și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, căruia senatoarea D̫i̫a̫n̫a̫ Iovanovici-Șoșoacă îi adresează același set de întrebări. 

D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă justifică demersul prin faptul că datoria publică a crescut în 2020 cu 33% faţă de cea înregistrată în 2019, de la 373 mld. lei, la 498 mld. lei.

”Statul s-a îndatorat în 2020 cu 124 mld. lei (25,3 mld. euro), o sumă uriaşă, mai mare cu 5 miliarde de euro decât suma pe care o primea Ʀoмâɴia, în urmă cu 12 ani, de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană şi care a fost considerată, la acea vreme, o valoare ce nu va putea fi vreodată suportată în viitor”, a arătat senatoarea.

În acest context pune D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă întrebările, având în vedere și efectele pandemiei c̫o̫v̫i̫d̫-19 în Ʀoмâɴia, dar și ”măsurile iraționale, ilogice și falimentare pentru economia națională”.

Iată întrebările puse de D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă în ședința Senatului de ieri, 12.05.2021:

  1. Care sunt sumele împrumutate de Ʀoмâɴia în anul 2020 și de la care instituții internaționale?
  2. Care este suma primită de Ʀoмâɴia de la Uniunea Europeană în anul 2020, în contextul pandemiei c̫o̫v̫i̫d̫-19?
  3. Care este suma primită și/sau împrumutată de Ʀoмâɴia în anul 2021 până în prezent și de la care instituții internaționale?
  4. Care a fost destinația sumelor primite/împrumutate de Ʀoмâɴia în anul 2020 și ce s-a realizat efectiv cu acestea?
  5. Care este suma lunară pe care Ʀoмâɴia o plătește pentru datorii, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.
  6. Care este destinația sumelor primite și /sau împrumutate de Ʀoмâɴia în anul 2021 până în prezent, ce s-a realizat efectiv cu acestea și care sunt beneficiarii?
  7. În câți ani își va plăti Ʀoмâɴia datoria externă acumulată până la acest moment, în condițiile în care la 1 ianuarie 1990 această datorie era ZERO?
  8. Care sunt dobânzile, majorările, penalitățile etc pe care Ʀoмâɴia le plătește lunar, pentru care credite, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.

Conform legii, Guvernul este obligat să răspundă în termen de 30 de zile – scris și verbal, așa cum a cerut senatoarea.

1 bình luận trong “D̫i̫a̫n̫a̫ Șoșoacă îl face praf pe Cîțu – punctează OFICIAL, exact la țintă!

  1. Grele întrebări, dar pertinente ! Să-l vedem pe PM cum răspunde și dacă Președintele convoacă CSAT, că-i problemă de siguranță națională, nu-i de glumă ?!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *